HTML

Köszönjük

Friss topikok

Köszönjük meg Taszilónak hogy visszaadja ?

2013.03.21. 14:03 solesz

Kedves Tasziló úr,

Köszönjük, de nem kérjük vissza. Jobban mondva, MI nem kérjük vissza. Kár volt a nagy hűhó az Echo tévén. Ezt a beszédet mifelénk Ego-Trip-nek hívják. Amikor valaki magával van elfoglalva, véresen komolyan, vörös fejjel. Ön ugyan leleplezte "szeptembertizenyegyedikét" - talán már 10-én - de még az sem volt akkora hatással Önre, mint most saját maga.

Köszönjük, hogy meg sem próbált beszélni velünk, végig önmagára figyelt, magának tett fel kérdéseket és maga válaszolt rá. Így persze Önnek lett igaza. Szinte csoda, hogy még ezt a riporteri fogást nem díjazzák. Pedig higgye el, méltó lenne rá, ezt a stílust remekül hozza.

Köszönjük, hogy feleleveníti számunkra Besenyő Pista bácsit, aki az alábbi monológot adja le:
"Eddig 4-szer volt igazam.", "Ugye?", "Igen", "ez már ÖT" (ezt meg kell Önnek is nézni, katt ide)

Köszönjük, hogy a haverok odaadták Önnek a BMW-t, de sajnáljuk egyben, hogy csak a végén szóltak, hogy kölcsönbe van, egy körre, és így ki kellett szállni belőle és vissza kellett adnia. 

Köszönjük, hogy mégsem adja vissza, mert

  • egyrészt, szeretnénk emlékezni erre az egy Táncsics díjra (ritkán díjaznak ilyen eszmékért), és Ön teszi ezt felejthetetlenné
  • másrészt, nem hoz kényelmetlen helyzetbe másokat, mert lassan nincs aki visszavegye Öntől, annyira nemkívánatos lett
  • harmadrészt, jól fog mutatni az Ego-Trip díj mellett, amit majd a 2111-ben eljövendő UFO-k adnak át. (Amit egy vak bolgár látnok jövendölt) (szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem egy cigány jósnő mondta el Önnek)

(p.s. Komolyra fordítva: ezt a meghurcolást senki nem érdemelte volna meg.)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koszonjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr225159579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gbubu13 2013.03.21. 15:01:30

Egy másodpercig nem gondolom, hogy Szaniszló Ferencnek díjat kellett volna adni. Nem kellett volna, mert akiknek díjat adunk, azokat megbecsült embereknek tartjuk, és példaként állítjuk a társadalom tagjai elé. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg sokéves újságírói tevékenységéről, többek között háborús zónákból érkezett tudósításairól. Valószínűleg olyan dolgokat is láthatott egy-egy helyszínen, ahol komplett falvakat irtottak ki, amikről nekünk fogalmunk sincs. Lehet-e haragudni rá, mert megkattant benne valami. Én ismerek olyanokat, akik folyamatosan köpködnek a cigányokra, csak mert a szomszéd családban hangosan sír a gyerek. Nem koszos, nem tolvaj, nem bánt, csak gyerek, és hangosan sír. Ez önmagában kiváltja az idegengyűlöletet. Sokkal nagyobb kérdés szerintem, hogy egy református lelkész lelkesen támogat egy olyan együttest, akinek a vezére minden alap nélkül fröcsög és gyűlölködik. Azt hiszem, hogy a Szaniszló Ferenc feletti műbalhé hivatott elfedni a nyíltan rasszista frontember, és ezzel együtt a szélsőjobboldal most már nem is olyan burkolt támogatását.

solesz · www.index.hu 2013.03.21. 15:18:35

@gbubu13: Igen. Ma nem Szaniszló a hibás. Lehetne arról beszélgetni, hogy az idegengyűlöletnek meddig lehet teret adni.
De a kitüntetés a legnagyobb probléma. Ha gondolod olvasd el azt a posztot, ahol Arisztid kitünteti Taszilót. Összenő ami összetartozik.
koszonjuk.blog.hu/2013/03/19/koszonjuk_meg_arisztidnak_hogy_kituntette_taszilot

gbubu13 2013.03.21. 15:40:46

@solesz: Olvasom a posztokat. :) Nem gondolom, hogy a kitüntetés probléma. Végső soron Szaniszló Ferenc mögött jelentős újságírói múlt áll, és nem volt mindig bolond. Nem tudok vele egyetérteni, sőt, meggyőződésem, hogy nem szabad egyetérteni vele. Azonban azt el kell fogadni, hogy az újságírószakma olyan, hogy a saját vélemény megjelenik. Saját műsorban pedig egyértelműen így van. Az egész visszaadás körüli mizéria kapcsán egy baj van. Nem azért kérik vissza, mert Szaniszló gyűlölködik, kirekesztő, xenofób, hanem mert túl nagy a nyomás. Ha Balog úgy gondolná, hogy egy nyíltan rasszista embert, aki munkásságában is "terjeszti az igét", nem lehet példaként állítani a társadalom elé, akkor más díjat is visszakérne. Hitelét veszti az egész. Ugyanez a miniszter 2 hónapja:
fn.hir24.hu/itthon/2013/01/17/balog-egyutt-kell-tiltakoznunk-a-diktatorikus-magatartasformak-ellen(1)/
Nagyon nehéz lesz korrigálni azokat a hibákat(többek ezek), amelyeket a mostani éra a gyerekembe ültet majd. Kínos lesz a pillanat, amikor a fiam a házassági anyakönyvi kivonatot követeli majd rajtam, hogy biztosan tudja, hogy család vagyunk, miközben a Cion bölcseinek jegyzőkönyvének olvasónaplóját körmöli rovásírással házi dolgozat gyanánt.

solesz · www.index.hu 2013.03.21. 15:48:44

@gbubu13: szerintem nem járt most kitüntetés. A korábbi időszakban végzett munkáért akkor kaphatott volna kitüntetést. Ma háta mögött az általad is felsorolt hittel, nem szerintem nem jár.
A senkiháziak osztogatnak egymásnak. Marginális kérdés lett volna Szaniszló véleménye, de egy kitüntetés piedesztálra emelte. Nem vetem el azt a verziót (mint ahogyan azt olvashattad :) ), hogy Balog tudta, hogy kiről van szó.
Szaniszlót az Ő korosztálya ismeri. Szerintem nem kellett külön bemutatni Balognak. Erre következtetek a "Bocs, nem tudtam, de most már nem kérhetem vissza" kiszólásból is. Szerintem kormányzati kommunikációs szakemberek szóltak, hogy mit kellene tenni, hogy ne üssön vissza a kormányra. Ezért jött, a lécci, lécci, lécci, add vissza.
süti beállítások módosítása